Romani digitális gyermekszótár ( Ver. 1.06 )( ID )


Az Erasmus+ projekt keretében készült  többnyelvű oktatási alapszótár (magyarországi, romániai és szlovákiai romani dialektusok és magyar/román/szlovák nyelvek) 
(2023.08.21.)

A projekt egyik fő kimenete a romani nyelv különböző dialektusaira építő, azokat értékként közvetítő, a munkálatba a szülőket, pedagógusokat és magukat a gyermekeket is bevonó, mind a cigány, mind a velük együtt tanuló magyar gyermekek tanulását és fejlődését támogató, romani–magyar regionális digitális oktatási-kulturális gyermekszótár. Emellett a projekt egyik lényeges kimenetele egy informatikai glosszárium is, a magyarországi tankönyvek fogalomkészletét átjárhatóvá téve a romániai és szlovákiai magyar oktatásban használt elemekkel, kiegészülve a legalapvetőbb fogalmak romani nyelvű változatával is.

A romani megfelelők a szó sorára kattintva jelennek meg.  Amennyiben nem töltődnek be a hanganyagok, úgy az oldal frissítése ajánlott. - Please click on the line of the word to see the Romani equivalents. If audio files do not download, please refresh the page.
Scroll to Top